De samenleving

Lees hier gevarieerde blogs vanuit de gelijkgezinde samenleving. Aan het woord laten we specialisten binnen ABVV-Metaal en uit progressieve middenveldsorganisaties.

 

Dossier burn-out: Vakantie versus Werkstress

In gesprek met ... Adri Craens.

Wat ga jij doen tijdens je vakantie? Waar ga jij naartoe dit jaar? Vakantie = rust, genieten, meer family-time en even een vlucht van de werkstress, energie opdoen, de batterij weer opladen.

Lees meer...

Tijd voor zorg

In gesprek met ... Philippe Diepvents.

In De Standaard van 13 juni trekt het ondersteuningscentrum voor ouderenmishandeling aan de alarmbel. De boodschap: de overheid vraagt, als oplossing van de vergrijzing, steeds sterker dat mensen zelf voor hun bejaarde ouders zorgen. Maar omdat burgers daar niet altijd voldoende kennis voor hebben en omdat er te weinig ondersteuning is, leidt dit o.a. tot meer meldingen over mishandeling.

Lees meer...

De Portugese lente

In gesprek met ... Fidel Gavilàn.

Zondag 4 oktober 2015: Portugal kiest. De uittredende conservatieven van de PSD in coalitie met de rechts-radicale CDS worden afgestraft met 36,8 % van de stemmen tegenover meer dan 47 % in 2011. De grote winnaars zijn de linksradicalen van ‘el Bloco de Esquerda’ (Het Linksblok) en de socialisten onder leiding van Antonio Costa. De Bloco verdubbelt zijn score tot 10,2 %, terwijl de socialisten 4 procent stijgen tot 32,4 %.

Lees meer...

Springen of niet?

In gesprek met ... Ronny Loubris.

Soms passeert er in het leven een trein en dan moet je beslissen. Spring ik erop of laat ik deze voorbijgaan? Wel deze Oost-Vlaamse trein heb ik genomen. Het einde van dit schooljaar is meteen ook het einde van mijn loopbaan als vormingswerker. Vanaf september start mijn nieuwe uitdaging als gewestelijk secretaris in Zuid-Oost-Vlaanderen.

Lees meer...