De samenleving

Lees hier gevarieerde blogs vanuit de gelijkgezinde samenleving. Aan het woord laten we specialisten binnen ABVV-Metaal en uit progressieve middenveldsorganisaties.

 

Op vrijdag 25 mei verandert de wereld….

In gesprek met...  Willem Debeuckelaere

Dan toch die van de privacybescherming.  Die dag wordt de nieuwe Europese privacywetgeving van toepassing.   En dat zou wel eens tot grote veranderingen kunnen leiden.

Lees meer...

‘In mijn ideale wereld zijn er geen grenzen’

In gesprek met... Rosa Trejo

Sommigen migreren op zoek naar een toekomst die betere levensomstandigheden kan bieden. Anderen om te vluchten voor oorlog, een publiek gevoel van onveiligheid of voor het repressief beleid van hun overheden. Nog anderen doen het dan weer voor de liefde; dat laatste was bij mij het geval. Gelukkig verliefd kwam ik naar het ‘oude continent’ om een leven te starten met mijn man.

Lees meer...

Duitslands’ Dirty Little Secret

In gesprek met... Natalie Eggermont

Binnen exact één week vertrekt het Climate Express fietspeloton met 350 fietsers naar de klimaattop in Bonn. De onderhandelingen gaan door op een steenworp van de bruinkoolmijnen in Duitsland, het land van de Energiewende dat worstelt met de afbouw van fossiele brandstoffen.

Lees meer...

Wat is de impact van technologie op de jobs van de toekomst?

In gesprek met ...Kris Van Eeckhout

Jobcrafting, duurzame inzetbaarheid, work-life integration, wendbaar werk, loopbaanzelfsturing..., we worden tegenwoordig met ingewikkelde termen rond de oren geslagen als het over onze job gaat. Nog zo’n moeilijke: organisaties en bedrijven krijgen te maken met een “Vuca” wereld, waarbij Vuca staat voor Volatile (snel veranderend), Uncertain (onzeker), Complex (complex), Ambiguous (vaag), waardoor deze organisaties te maken krijgen met meer concurrentie en meer flexibiliteit, maar ook meer mogelijkheden en groeipotentieel. Wat dan weer z’n effect heeft op de werknemers in zo’n organisaties...

Lees meer...