In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

Elektrische wagens alleen zullen het klimaat niet redden

In gesprek met ... Wim Careel.

Vanaf 2021 mogen nieuwe auto’s die verkocht worden in de Europese Unie (gemiddeld) maximaal 95 gram CO2 per kilometer uitstoten. Met die maatregel – die in 2025 en 2030 verder wordt verstrengd – wil Europa de auto-industrie verplichten om klimaatvriendelijkere wagens te produceren. Autobouwers die de uitstootnormen overschrijden, zullen fikse (miljarden-)boetes moeten betalen.

Lees meer...

Ik sta mee op voor solidaire actie

In gesprek met ... Marc Vanhagendoren.

Op 30 september 2019 hebben we na een vrij korte onderhandeling van ongeveer 6 uur in het totaal een consensus bereikt over hoe we de welvaartsenveloppe van 1,1 procent uit het nationaal akkoord van 2019-2020 zouden gaan invullen. Het is een mooi akkoord waarbij alle fracties tevreden konden terugkeren naar hun achterban om uitleg te verschaffen en een goedkeuring te vragen om deze cao te ondertekenen. De inhoud van dit akkoord is als volgt: een maaltijdchequeverhoging van 7 naar 8 euro, één betaalde verlofdag en een loonsverhoging van 0,43 procent.

Lees meer...

Ik sta mee op zodat de mensen op de werkvloer gehoord worden

In gesprek met ... Elias Vlerick.

Sta mee op met Elias Vlerick en andere rode hesjes 

In 2016 kregen verschillende toeleveranciers van Volvo Cars in de Gentse Kanaalzone slecht nieuws te horen: Volvo Cars zou de contracten met deze bedrijven stopzetten. Aangezien zij bijna exclusief voor Volvo werkten, betekende dit zo goed als zeker bedrijfssluitingen en banenverlies.

Lees meer...