In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

MetalCast - Wat na corona: Bleri Lleshi schrijft een brief aan Vlaanderen

In gesprek met Bleri Lleshi.

De coronacrisis heeft een aantal problemen in onze samenleving duidelijk naar voren gebracht. Denk aan het gebrek aan beschermingsmateriaal in onze woon-zorgcentra, de werkdruk in de zorgsector en de financiële onzekerheid voor wie zijn job verliest. Elke crisis is een kans om de zaken voortaan anders aan te pakken, vindt filosoof Bleri Lleshi. Daarom schreef hij een brief aan het Vlaanderen dat hij zo liefheeft. Je ontdekt zijn boodschap in deze podcast.

Lees meer...

‘Model’

In gesprek met ... Caroline Segers.

Ons bedrijf, Daikin Europe NV te Oostende, wordt de laatste tijd vaak gecontacteerd om adviezen uit te brengen. Waarover gaat het? Ze willen weten hoe het ‘organiseerbaar’ is in een groot productiebedrijf om te blijven produceren in coronatijd. Ook verschillende kranten en tv-stations zijn de laatste tijd over de vloer geweest. Het management pakt dit met beide handen aan om positief te kunnen overkomen, maar in geen enkele communicatie worden de vakbonden betrokken of laat staan gehoord.

Lees meer...