In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

Het peper & zout voor elke militant

In gesprek met ... Erik Kampers.

We leven in een tijd waar bedrijfsleiders en leidinggevenden vaak gewetenloos en emotieloos beslissingen nemen met maar één doel voor ogen: nog meer omzet/winst maken dan het jaar voordien. Moet het nog gezegd worden dat militanten op de werkvloer nu meer dan ooit onmisbaar zijn? Deze militanten staan hun collega’s zo goed mogelijk bij op het moment dat ze nodig zijn.

Lees meer...

De voltooiing van de Copernicaanse omwenteling

In gesprek met ... Wim Careel.

Vandaag is het vrijwel zeker dat de opwarming van de Aarde de 2 graden Celsius zal overschrijden. Het is niet omdat we met z’n allen zeggen dat onze planeet niet meer mag opwarmen, dat dit ook gebeurt. Als we voortdoen zoals we bezig zijn – en dat doen we – gaan we naar een opwarming van om en bij de 4 graden Celsius tegen 2100. De gevolgen zullen navenant zijn: extreme hittegolven, afnemende voedselvoorraden, verlies van ecosystemen en een levensbedreigende stijging van de zeespiegel. Voor wie het nog eens wil horen: het door de mens ontregelde klimaat is het grootste probleem van onze generatie (en de komende generaties).

Lees meer...

Wat schuilt er achter een lachend gezicht?

In gesprek met ... Mercedes Debels.

Op een zonnige lentedag genietend in mijn tuintje maak ik even tijd om een blog neer te pennen voor jullie. De lente/zomer is terug in het land, de eerste zonnestraaltjes op onze nog bleke huid doen enorm veel deugd. We tellen weer af naar het vakantiegevoel, de festivals die ons pad kruisen, een cocktail meepikken op een terrasje ... heel wat fijne gedachten. Maar toch sta ik hier even bij stil, want niet iedereen kan meegenieten van deze mooie gedachte, omwille van financiële redenen (raak maar u job kwijt), een ziekte die je plots overkomt of andere redenen waar niet iedereen mee te koop loopt of die niet iedereen aan de klok hangt.

Lees meer...