In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

De gevaren van Facebook

In gesprek met... Jimmy Crispeyn

Veel mensen kunnen niet meer zonder FacebookHet heeft onze sociale interactie veranderd. Kijk maar eens rond hoe veel mensen vergroeid zijn met hun smartphone of gsm en constant Facebook zitten te checken.

Lees meer...

Sociale vriestemperaturen op komst

In gesprek met... Georges De Batselier

Het winteruur is ingegaan, en het lijkt wel alsof er plots een ander seizoen is ingetreden. Een kouder en natter seizoen met, helaas, opnieuw een sociale actualiteit waarvan je kan zeggen dat de gevoelstemperatuur nu al op het vriespunt zit. Het aantal stakingen in verschillende bedrijven zijn niet op één hand te tellen. Stakingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben: andere sectoren, activiteiten, regio’s. Of toch? Minimaal kan je zeggen dat de druk op werknemers op heel veel plaatsen niet alleen chronisch is, maar tegelijk een bovengrens heeft overschreden. En de regering, zij kijkt er naar en doet er een schep bovenop.

Lees meer...

"Wat is circulaire economie nu eigenlijk?"

In gesprek met... Yolan Gielen

Heel mijn werk om draait: circulaire economie. Wat is dat eigenlijk? Mensen hebben er de mond van vol. Alles en iedereen is circulair tegenwoordig. Bij mensen die claimen hiermee bezig te zijn vraag ik graag door: “Wat is circulaire economie voor jou?”. Als antwoord krijg ik dan vaak iets over afval, inzamelen en recycleren.

Lees meer...