onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

Ik sta mee op voor sociale rechtvaardigheid en gelijkheid


In gesprek met ... Mustafa Rahmuni

Ik ben Rahmuni Mustafa en hoofddelegee bij VAB. Als kind ben ik altijd tegen onrecht en voor rechtvaardigheid opgekomen. Op school kwam ik op voor de medeleerlingen die verbaal niet sterk waren en tegen de pesters. Dezelfde rol speel ik nu op de werkvloer. Ik spring in de bres voor mijn collega’s en voor sociale rechtvaardigheid.

Lire la suite...

Ik sta mee op omdat ik niet tegen onrechtvaardigheid kan

In gesprek met... Jimmy Crispeyn

Bij het schrijven van dit stukje zit ik op een Franse camping met mijn gezin . Mijn kinderen hebben schoolvakantie . Mijn vrouw heeft haar verlof kunnen regelen zodat we samen weg kunnen . En de kinderen spelen de hele dag met hun vriendjes .

Lire la suite...

De helden van Stan Lee*

In gesprek met... David Scheveneels

Elke dag kijk ik om me heen, in de ochtend in de auto, op de werkvloer of op sociale media. Het valt me dan op dat iedereen zijn of haar eigen verhaal schrijft. Een verhaal van het geworstel van elke dag. Het worstelen voor een beter leven voor zichzelf of hun kinderen. Helden zijn het, die worstelaars. 

Lire la suite...

Ik sta mee op...

In gesprek met... Caroline Segers

Nog meer dan voorheen sta ik mee op voor de sociale verkiezingen van 2020. Dit zou voor mezelf al de 4de keer zijn dat ik opkom voor de sociale verkiezingen en ik heb de evolutie meegemaakt. Vandaag is het meer dan noodzakelijk om de rechten van de medewerkers te helpen beschermen. 

Lire la suite...

De gevaren van Facebook

In gesprek met... Jimmy Crispeyn

Veel mensen kunnen niet meer zonder FacebookHet heeft onze sociale interactie veranderd. Kijk maar eens rond hoe veel mensen vergroeid zijn met hun smartphone of gsm en constant Facebook zitten te checken.

Lire la suite...