Impact
van corona

Het coronavirus houdt ons land (en de rest van de wereld) in zijn greep. De gevolgen - economisch, financieel en sociaal - zijn groot en zullen nog een hele tijd doorwerken. Het is onder meer aan ons, vakbonden, om ervoor te zorgen dat we er samen zonder al te grote kleerscheuren uitkomen. Solidariteit en rechtvaardigheid zijn hier de sleutelwoorden.

 

Update: de economische impact van corona

De coronacrisis is nog volop aan de gang en de gevolgen ervan tekenen zich dag na dag scherper af. In dit artikel geven we een update van de cijfers en lichten de prognoses toe over de economische impact van deze crisis.

 

Button Lees het artikel

Bussector

Met Van Hool en VDL Bus kent ons land twee grote busbouwers. Terwijl die eerste zich vooral concentreert op de productie van touringcars voor de toeristische sector, trekt VDL de kaart van elektrische bussen voor het openbaar vervoer. Dat verschil in focus zorgt ervoor dat beide bedrijven op een totaal andere manier geconfronteerd worden met de economische gevolgen van corona: VDL Bus presteert vandaag prima, op Van Hool daarentegen is de situatie rampzalig. We spraken erover met onze hoofdafgevaardigden David Scheveneels (Van Hool) en Tom Debaere (VDL). Hun relaas lees je hier.

Lees meer...

Subcategorieën

op de sector
Onze industrie werd frontaal getroffen door de corona-pandemie. Om een licht te werpen op de impact van de crisis op drie belangrijke metaalsectoren, met name de automotive, fiets- en garagesector, hebben we een dossier samengesteld met de specifieke stand van zaken per sector. 
 
ImpactOpSector
ImpactOpSamenleving